Srí Lanka-i merénylet

2019.05.15. 14:43

Már 12 millió forintot gyűjtött össze a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Az MKPK néhány nappal a húsvét vasárnapi Srí Lanka-i terrorcselekmények után hirdetett gyűjtést az áldozatok családjainak megsegítésére és a robbantásokban megsérült templomok helyreállításának támogatására.

Már 12 millió forint jött össze a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) pünkösdig tartó gyűjtése során a Srí Lanka-i merényletek érintettjeinek megsegítésére – közölte Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szerdán az M1 aktuális csatornán.

Felidézte, az MKPK néhány nappal a húsvét vasárnapi Srí Lanka-i terrorcselekmények után hirdetett gyűjtést az áldozatok családjainak megsegítésére és a robbantásokban megsérült templomok helyreállításának támogatására.

Mint elmondta, a támogatás elosztásában a helyi püspök segítségét kérik, mivel elsődleges szempont, hogy a leginkább rászorultakhoz jussanak el az adományok.

Magyarországról több szervezet – a vöröskereszt, valamint a baptista, az ökumenikus és a máltai szeretetszolgálat – is segít a Srí Lanka-i merényletek érintettjeinek – jegyezte meg Spányi Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!