Agyrém Németországban

2018.12.12. 08:55

Már a történelmi hősöket sem tűrik a fehér férfiakra fóbiások

Újabb példa bizonyítja, hogy a túlzott politikai korrektség az őrület határáig fokozódhat.

Az AfD (Alternative für Deutschland, vagyis az Alternatíva Németországért elnevezésű német párt) videós adventi naptárában minden nap bemutat egy neves személyt, aki kiemelkedő szerepet játszott Európa történelmében. Ezzel a lépésükkel azonban sok bosszúságot okoznak a politikaik korrektség és a radikális genderizmus képviselőinek, ők ugyanis azt kifogásolják, hogy e híres történelmi személyek között csak fehér férfiak szerepelnek – számol be róla a 888.hu.

„Az év legszebb időszakában minden egyes nap bemutatunk egy férfit, aki jelentős hatással volt a nyugati civilizációra. Az elmúlt években a fehér férfit sokan támadásként értelmezték. De nem mi” – idézi a párt Twitter-oldalán megjelent bejegyzést a portál.

Az adventi naptárban olyan német emberek szerepelnek, mint Bertold Brecht drámaíró vagy Luther Márton, a protestáns reformáció szellemi atyja. De olyan nemzetközi személyek is helyet kaptak, mint Ronald Reagan egykori amerikai elnök vagy II. János Pál pápa.

A YouTube-ra feltöltött rövid videóikban az AfD egyik politikusa bemutatja az adott nap híres emberét, majd fehér karácsonyt kíván. A fehér karácsony kifejezés is felháborodást keltett Németországban, hiszen benne van az a szó, hogy fehér.

 

Georg Pazderski elmondta, hogy a kezdeményezés azért született, mert a fehér férfiak lettek a diszkrimináció célpontjai, ami a helyes útról már rég letért gender kampányának köszönhető. Hozzátette, hogy

a fehér férfiak negatív megkülönböztetéssel szembesülnek a munkakeresésükkor, továbbá a társadalom is megbélyegzi őket a baloldal és a zöldek felől érkező féktelen megkülönböztetési mániának köszönhetően.

Az AfD ellenlábasai számos felületen fanyalogni kezdtek az adventi naptár láttán: a 888.hu szerint rögtön azt a tényt citálták elő, hogy az AfD 22 képviselője közül mindegyik fehér, és csak két nő van közöttük, mintha ezzel bármi probléma lenne. A kritikusok továbbá a közösségi oldalakon olyan fehér férfiakról osztanak meg képeket válaszlépésként, mint a hollywoodi producer Harvey Weinstein, Voldemort (a Harry Potter-filmek főgonosza, fiktív alak – a szerk.), a Ku-Klux-Klan tagjai és a nácik. A politikai korrektség már-már elvakult szimpatizánsai nem veszik észre, pont ez ellen szeretne küzdeni az AfD. Ha egy fehér férfi nőket zaklatott, vagy éppen náci volt, az nem jelenti azt, hogy az összes ilyen.

Borítókép: részlet az AfD Luther Mártont bemutató videójából.

Forrás: Youtube / AfD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!