határidő: február 19.

2020.02.12. 13:40

Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba

Az OH honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetnek arról, hogy melyik iskolákba jelentkezzenek – közölte az Oktatási Hivatal.

Idén

a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 49,5 pontot, a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 49 pontot, a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,1 pontot értek el.

A tájékoztatás szerint a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait – tanulói adatlap és jelentkezési lapok – az általános iskolák töltik ki.

A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak egyénileg kell kitölteniük a lapokat az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!