Fókusz

2017.08.29. 16:42

Még hangsúlyosabbá tenné a családpolitikai szempontokat intézkedéseiben a kormány

Családügyi kabinetet hoz létre a kormány, hogy a kormányzati intézkedésekben még hangsúlyosabban jelenjenek meg a családpolitikai szempontok – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden.

A kabinet a kormányzati döntéshozatal szakmai előkészítő, javaslattevő fóruma lesz. Feladatai közé tartozik a kormányzati előterjesztések, programok, stratégiák családpolitikai szempontok szerinti véleményezése, a családpolitikai intézkedések rendszerének és eredményességének vizsgálata, valamint család- és népesedéspolitikai szempontból fontos javaslatok megfogalmazása.

A kabinet elnöke Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, tagjai: Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A kabinet üléseinek állandó meghívottja Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki titkári feladatokat lát el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!