retorzió

2019.08.08. 21:55

Megbüntették a Csíki Sört, mert magyarul reklámozott Székelyföldön

Majdnem hétszázezer forintnyi bírságot róttak ki a cégre a román hatóságok.

Budapest, 2017. szeptember 20. A Csíki Sör Manufaktúra standja a 78. Országos Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) megnyitója napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2017. szeptember 20-án. A rendezvényen több mint 900 kiállító mintegy 40 ezer négyzetméteren várja a látogatókat öt napon át. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A csíki sörgyár ironikus posztban mondott „köszönetet” a román hatóságoknak, melyből az ügy részleteire is fény derül –írja a poszt alapján a Mandiner.

A bejegyezés szerint

a cég 10.000 lejes (kb. 690 ezer forint) büntetést kapott, mivel magyarul reklámozta magát Székelyföldön.

Ez azért történhetett, mert idegennyelvként kezelik a magyar nyelvet Romániában – tették hozzá.

A poszt teljes szövege:

„Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét “példaértékűen” kezelitek. Köszönjük, hogy nem engeditek elharapózni a korrupciót és rendre tanítjátok az út szélén álló petrezselyemárus nénit, ha nem tudna nyugtával szolgálni vásárlóinak. Köszönjük, hogy nem engeditek elkanászosodni a boltba beszaladó anyukát sem, aki autójával rossz helyen állt meg és becsülettel kiállítjátok a büntetését. Köszönjük, hogy vigyáztok azon polgártársainkra, akik a külföldi munka helyett megpróbálnak itthon maradni, alkotni, munkahelyeket teremteni. Vigyáztok rájuk folyamatos ellenőrzésekkel, büntetésekkel, hogy ne szálljanak el a valóság keserű talajáról. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg.

És nem utolsó sorban köszönjük ezt a 10.000 lejes büntetést, amit azért állítottatok ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70%-a magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámainkat.

Csak így tovább!”

A borítókép illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!