tragédia

2018.05.29. 08:30

Meghalt egy diák a nicaraguai egyetem elleni támadásban

Egy diák meghalt és 41 megsebesült a nicaraguai fővárosban, Managuában, amikor fegyveresek támadtak a műszaki egyetemen az épületet a kormányellenes tüntetések részeként elfoglaló egyetemistákra - közölte hétfő késő este az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet.

Erika Guevara Rosas, az AI Latin-Amerikáért felelős igazgatója azt mondta, arról értesült, hogy a sebesülteket – többségüket lőtt sebekkel – a Bautista nevű kórházba szállították, akárcsak a megölt diák holttestét.

A diákok kulcsfontosságú szerepet játszanak az április 17-én kibontakozott Daniel Ortega elnök rendszere elleni fellépésben, amire a hatóságok durva erőszakkal válaszoltak. A műszaki egyetem a negyedik felsőoktatási intézmény volt, amelyet a diákok elfoglaltak.

Latin-Amerika második legszegényebb országában április közepe óta erőszakossá fajult tüntetések zajlanak a kormány azon terve ellen, hogy 22,5 százalékra emelje a társadalombiztosítási járulékokat, és párhuzamosan 5 százalékkal csökkentse a nyugdíjakat. Bár az elnök április végén meghátrált és visszavonta a tervezett reformot, a nyugalom nem állt helyre az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!