Szultáni fogadtatás

2020.01.22. 15:56

Megkezdte indonéziai tárgyalásait Orbán Viktor (videó)

Megérkezett az indonéziai Yogyakartába Orbán Viktor miniszterelnök, a repülőtéren X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója fogadta, akivel kétoldalú tárgyalást is folytatott.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A megbeszélésen szóba kerültek befektetési lehetőségek, különös tekintettel a vízgazdálkodás területén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

A felek örömmel állapították meg, hogy immár több, mint ezer indonéziai diák tanul Magyarországon magyar állami ösztöndíjjal.

Orbán Viktor, aki a jobbközép pártokat tömörítő Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába, már szerda este tárgyalásokat folytat a pártszövetség tagjaival. Csütörtökön, a CDI bizottsági ülését követően pedig átrepül Jakartába, ahol Joko Widodoval, Indonézia elnökével tárgyal – közölte a sajtófőnök.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója az indonéziai Yogyakarta repülőterén 2020. január 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!