Illegális bevándorlás

2020.02.08. 10:06

Megköszönték az osztrákok Magyarországnak, hogy megvédi határait

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter pénteken közleményben mondott köszönetet Magyarországnak azért, mert csütörtökön este sikeresen meghiúsította egy migránscsoport illegális átlépését a magyar-szerb határ tompa-kelebiai szakaszán.

Karl Nehammer at the election ceremony of the OVP for the national parliamentary elections in Austria in Kursalon am Stadtpark. Vienna, 29.09.2019 | usage worldwide

Forrás: Geisler-Fotopres / AFP

Fotó: BARBARA LOSCHAN

„A magyar és szerb hatóságok konzekvensen védik a határt, ezzel megakadályozva a migránsok továbbjutását Közép-Európába. A cél az illegális migránsok külső határ előtti megállítása és a származási országokban való biztonságos helyzet kialakítása, hogy az emberek el se induljanak a veszélyes útra” – közölte Nehammer a 888.hu beszámolója szerint, miután telefonon beszélt magyar partnerével.

„Ausztria számára is világos prioritás az illegális migrációval szembeni küzdelem és a határok védelme”

- hangsúlyozta az osztrák politikus, hozzátéve, hogy emiatt folyamatosan osztrák rendőröket is biztosítanak, akik főleg az észak-macedón és görög határon küzdenek az embercsempészek ellen.

„Továbbra is ébernek kell maradnunk, tekintettel a feszült görögországi helyzetre. Fontos, hogy ne szállítsák a migránsokat a szigetekről a szárazföldre” – figyelmeztetett közleményében.

Borítókép: Karl Nehammer osztrák belügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!