Orbán Viktor Rómában

2019.09.20. 11:28

Meloni boldogan követtetné országával a magyar példát

A Fidesz elnöke beszédet mond szombaton az Atreju nevű jobboldali rendezvényen az olasz fővárosban.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Botár Gergely

Giorgia Meloni, a Fratelli d’Italia (Olasz Testvérek, FdI) párt elnöke meghívására Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond szombaton az Atreju nevű jobboldali rendezvényen Rómában – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke pénteken.

Giorgia Meloni pedig azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy Orbán Viktor, illetve a visegrádi négyek bebizonyították, határaink, identitásunk, gyökereink és gazdaságunk megvédésével is lehetünk uniós tagországok – olvasható a Pesti Srácok hírösszefoglalójában.

Orbán Viktort Az emberek és a népek Európája témakörében kérték fel előadása megtartására, amit a közönség kérdései követnek. A Fidesz elnöke külön tárgyalást is folytat majd az FdI elnökével Rómában

– közölte Havasi Bertalan. Az Atreju a Fratelli d’Italia – azóta már megszűnt – ifjúsági tagozatának országos politikai, kulturális találkozójaként született 1998-ban, és azóta is minden év szeptemberében megrendezik Róma valamely – évről-évre változó – kerületében.

Giorgia Meloni a Magyar Hírlappal közölte,

az Olasz Testvérek párt kiemelt figyelemmel követi a visegrádi csoport országait. Azt, ahogyan Európában jelen vannak, bebizonyítva, a határaink, identitásunk, gyökereink, vállalkozásaink és gazdaságunk megvédésével is lehetünk uniós tagországok.

Meloni szerint Orbán Viktor minden bizonnyal az az ember, aki félelem nélkül védte meg ezeket és persze saját országa érdekeit. Emiatt meghatározó személyiségként tekintenek rá. Felszólalásában reményei szerint megosztja hallgatóságával a nézeteit arról, hogyan kellene Európának a fenti kérdéseket kezelnie.

Meloni kifejtette, a határvédelemben és az illegális bevándorlás kérdéseiben egyértelműen azonos nézeteket vallunk, de a keresztény gyökereink megóvása és a családvédelem is közös pontok.

Mint mondta, kitűnő kapcsolatban áll Novák Katalin államtitkárral is, aki rendkívüli munkát végez a családok védelmében.

„Boldog lennék, ha Olaszország merítene a magyar példából, megadná a családoknak azt a támogatást, amit a jelenlegi magyar kormány a születendő gyermekeknek biztosít”

- emelte ki Giorgia Meloni, hozzátéve: ez azért is fontos, mert Európa legnagyobb problémája a születések számának csökkenése.

Emellett az eliszlámosodás veszélye fenyeget, nem csupán az illegális bevándorlás miatt, hanem mert egy muzulmán állampolgár átlagosan több gyermeket vállal, mint egy európai – hívta fel a figyelmet az olasz politikus.

Borítókép:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnökét az Országházban 2018. február 28-án.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!