Azonnal intézkedést sürgetnek

2018.11.09. 16:35

MSZP: kárpótolja a kormány a rokkantsági ellátásban részesülőket!

Az MSZP azonnali intézkedéseket és kárpótlást sürget a rokkantsági ellátásban részesülőknek az Alkotmánybíróság (Ab) pénteki határozatára hivatkozva.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke pénteki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Ab kimondta: a rokkantsági ellátások felülvizsgálatakor érdemben kell vizsgálni a rokkant állapotának megváltozását, és az Országgyűlésnek 2019. március 31-ig eleget kell tennie ezzel összefüggő jogalkotói feladatának.

Az ellenzéki politikus a döntést úgy értékelte, „az Alkotmánybíróság a népnek adott igazat az elnyomó hatalommal szemben”. Elmondta, hogy az Ab által kifogásolt rendelkezések 186 ezer embert érintettek, a kormány annak révén emberek tízezreitől vette el az ellátást vagy csökkentette annak összegét. Szerinte a törvénymódosítás emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.

Korózs Lajos közölte, követelik, hogy a kormány azonnal alkossa meg azokat a szabályokat, amelyek elégtételt adnak a megalázott embereknek.

Az ellenzéki politikus azt mondta, ha a kormánypártok nem nyújtják be az Országgyűlésnek jövő hét elejéig a szükséges jogszabály-változtatásokat, akkor az MSZP beterjeszti azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!