„Segítünk”

2017.12.16. 17:06

MSZP: van értelme a szolidaritásnak

Van értelme a szolidaritásnak, az együttműködésnek és az emberiességnek – hangoztatta Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a Karácsony Gergellyel, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjével együtt tartott szombati pécsi sajtótájékoztatón.

A Segítünk elevezésű jótékonysági akció után Kunhalmi Ágnes közölte: évről évre azt tapasztalják, hogy egyre hosszabbak a sorok az ételosztásokon, mivel a szegénység is egyre nagyobb Magyarországon. Minden harmadik gyermek éhezik, és a kormány saját felmérése szerint is több mint 200 ezer gyereket tartanak nyilván veszélyeztetettként – hangsúlyozta.

Kunhalmi Ágnes szerint vállalkozók, civilek, szakszervezetek, illetve jóérzésű baloldali és demokratikus pártok ezért „kapaszkodnak össze” és segítenek időről időre.

A politikus kitért az egészségügyre és oktatásra, jelezve, hogy duplájára nőtt a kórházi fertőzések száma, és a középosztálybeli szülők nem tudnak érettségit, diplomát adni gyerekeik kezébe.

Karácsony Gergely úgy vélekedett, hogy az elmúlt hét évben a magyar társadalom Európa egyik legigazságtalanabb társadalmává vált. Csak akkor lesz Magyarországon változás, ha a baloldali pártok képesek együttműködni és „csak a pártok világát érdeklő sértődéseiket” félretenni – jelentette ki.

Lehet igazságos kormánya Magyarországnak. Van remény, van új baloldali ajánlat és együttműködés. 2018-ban új, demokratikus kormánya lesz Magyarországnak – tette hozzá.

Tóth Bertalan, a szocialisták parlamenti frakcióvezetője beszámolt arról, hogy pécsi jótékonysági akciójukon 400 adag ételt osztottak ki és ajándékkal segítették a családokat. Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese, megyei elnöke is a szolidaritás az egymásért való felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!