lakossági kár is keletkezett

2019.03.21. 13:17

Nagy erejű robbanás történt egy vegyi üzemben Kínában

A Tiencsiaji vegyi üzemben akkora erejű robbanás történt, hogy a kínai földrengés-felügyelet jelzőállomása figyelmeztetést adott ki, miután műszereik gyenge, 2,2-3,0 erősségű földrengést jeleztek. A környékbeli lakóházak és egy iskola ablakai is betörtek, többtucatnyi autóban esett kár.

Hat ember életét vesztette, harmincan súlyos sérüléseket szenvedtek, és többen könnyebben megsérültek miután csütörtökön kora délután robbanás történt egy vegyi üzemben a Kína keleti részén található Csiangszu tartományban – tudatta közleményében Jencseng város vezetése.

A közleményből kiderül: a mentési munkálatok jelenleg is folynak, és a környezetvédelmi hatóságok megkezdték a károk felmérését. A baleset oka egyelőre nem ismert – teszik hozzá.

Egy környékbeli óvoda egyik óvónője újságíróknak arról számolt be, hogy fülsüketítő robajt lehetett hallani, mire a gyerekek mind sírni kezdtek. Az óvodát röviddel ezután kiürítették. Egy környékbeli boltos pedig arról mesélt, hogy két robbanást lehetett hallani, utána pedig erős ragasztószag terjengett a levegőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!