Kikérik a véleményünket

2018.10.26. 12:22

Napokon belül bejelentheti a kormány az új nemzeti konzultációt

Az eddigi hét nemzeti konzultáció rendkívül jó eszköznek bizonyult arra, hogy a magyar választókat megkérdezzék, mit gondolnak bizonyos kérdésekben.

A tervezett nemzeti konzultációról már a következő napokban bejelentés várható – közölte a kormányszóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A műsorban Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy

a kormány célja a lehető legkisebb bürokráciával működtetni az államot. Mint hozzátette: ennek a megközelítésnek a következménye a létszámcsökkentés, ami átlagosan 30 százalékos jövedelemnövekedést eredményez a központi közigazgatásban.

A tervezett nemzeti konzultációról szólva kiemelte: az eddigi hét nemzeti konzultáció rendkívül jó eszköznek bizonyult arra, hogy a magyar választókat megkérdezzék, mit gondolnak bizonyos kérdésekben. Ez segít a kormánynak és az Országgyűlésnek, hogy döntéseiket a magyar emberek elképzeléseihez igazítsák – tette hozzá.

A kulturális tao-pénzek ügyében Kovács Zoltán azt mondta: olyan visszaélések, illetve visszaélések gyanúját felvető események történtek, amelyek alapján ez nem a legátláthatóbb, leghatékonyabb kulturális támogatási forma.

A szakemberek és a politikusok most keresik a legjobb megoldást, és várhatóan a következő hetekben tájékoztatást adnak az eredményről.

A CEU-val kapcsolatban a kormányszóvivő megismételte, az intézmény bejelentése – a Bécsbe költözésről – politikai blöff.

Kiemelte: egyértelmű, mindenkire vonatkozó szabályok vannak Magyarországon a felsőoktatási rendszerben a külföldi intézmények számára.

A Közép-európai Egyetem (CEU) is pontosan tudja, milyen feltételeknek kell megfelelnie, s erre képes is – értékelt a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!