Tehetséggondozó műhely

2021.02.05. 16:05

Nemzetközileg elismert kutatók is oktatnak az MCC-n

A Mathias Corvinus Collegium Visiting Fellowship Programjára több mint negyven országból jelentkeztek oktatók, kutatók. 

Nemzetközi és hazai szaktekintélyekkel bővült a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ingyenes és több tudományterületen is magas szintű képzést nyújtó műhelye – írja a Magyar Nemzet.

A technológiai jövők műhelyének vezetőjévé Cséfalvay Zoltánt nevezték ki, míg az MCC-Rubicon történelemtudományi műhelyt pedig Hahner Péter, a Rubicon Intézet főigazgatója vezeti majd. Az európai tanulmányok műhelyt a spanyol Rodrigo Ballester irányítja, míg Bauer Bence az MCC-n belül létrehozott magyar-német intézet igazgatójaként dolgozik. Szintén tanít az egyetemen Tibor Fischer magyar származású, világhírű brit író is.

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke az oktatókat bemutató online sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy átalakult az akadémiai képzési rendszer, iskolákra, műhelyekre tagozódott. – Idén már saját, főállású stáb dolgozik az akadémiai programban, amelyhez az ország legkiválóbb szakembereit nyertük meg a politika, a gazdaság, az üzleti élet és a kultúra területéről – mondta a kuratórium elnöke.

Orbán Balázs arról is beszélt, hogy az MCC hazai és nemzetközi oktatóinak és kutatóinak elsődleges feladata, hogy az intézmény egyedi oktatási módszertanát alkalmazva foglalkozzanak a kiemelkedően tehetséges fiatalokkal.

A sajtótájékoztatón szó esett az MCC idei terveiről, az oktatási, tudományos célkitűzéseiről, az intézmény zászlóshajójának tekinthető Egyetemi programról, melynek kiemelt területe a Visiting Fellowship program. A kutatói műhely főigazgatója azt emelte ki, hogy a résztvevők 2021 tavaszától folyamatosan érkeznek Magyarországra, oktatnak, kutatnak, publikálnak az MCC-ben. Több mint száz fő jelentkezett a világ minden tájáról, köztük sokan a legrangosabb intézményekből. – A programmal célunk a legrangosabb nemzetközi szaktekintélyeket bevonni az MCC tevékenységébe, ezen keresztül a magyar tudományos és közéletbe – hangsúlyozta Szalai Zoltán. A programra az angolszász világ és Németország mellett, Mexikótól Brazílián át Oroszországig több mint negyven országból jelentkeztek oktatók, kutatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!