Családok éve

2018.01.13. 20:25

Novák Katalin szerint a család az együttlét öröméről is szól

A család az együttlétről is szól, amikor közös programokon vesz részt annak minden tagja – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, a Családok Éve programsorozat nyitórendezvényén.

Elmondása szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, hogy a diákhitelt is elengedik, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak. Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!