gyűlölet

2021.02.19. 17:25

Olaszországban megfenyegettek egy holokauszttúlélő olasz szenátort

A politikust az összes párt szolidaritásáról biztosította a történtek után.

Olaszországban megfenyegettek egy holokauszttúlélő örökös olasz szenátort – közölték pénteken római igazságügyi források.

Az olasz rendőrség vizsgálja a fenyegetéseket és sértéseket, amelyeket a 90 éves holokauszttúlélő Liliana Segre kapott. Minderre annak nyomán került sor, hogy a közösségi médiában videófelvétel jelent meg beoltásáról.

A szenátor csütörtökön Attilio Fontana lombardiai vezetővel együtt oltatta be magát, Fontana pedig videofelvételeket és fényképeket osztott meg a Facebookon erről. Ezt követően a támogató üzenetek mellett gyűlölködő hozzászólások és antiszemita gúnyolódások is érkeztek.

„Még a németeknek sem sikerült megölniük”, „Menjél dolgozni, tolvaj” – a többi között ilyen és ezekhez hasonló hozzászólásokat vizsgál a rendőrség. Mások pedig azt hangoztatták: remélik, hogy a vakcina mellékhatásokat okoz az idős szenátor számára.

Mariastella Gelmini regionális ügyekért felelős miniszter a Twitteren „elfogadhatatlannak” minősítette a Segre elleni, antiszemita hátterű gyűlöletáradatot.

„Határozottan elítéljük a tudatlanságot és fanatizmust, amit el kell szigetelni” – írta Gelmini.

A szenátort már korábban is érték antiszemita fenyegetések.

A 90 éves Segre egy milánói kórházban kapta meg a védőoltás első dózisát. Lombardia térségében csütörtökön kezdődött meg a 80 évesnél idősebbek beoltása koronavírus ellen.

A szenátort az összes párt szolidaritásáról biztosította a történtek után.

Segrének sikerült túlélnie az auschwitzi haláltábort, ahová 1944-ben deportálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!