komoly munka

2020.08.08. 07:33

Olyan csempészalagutat találtak, lakni is lehetne benne

Körültekintően tervezett csempészalagutat találtak a mexikói-amerikai határon – közölték az amerikai szövetségi hatóságok pénteken.

A ventilációs rendszerrel, vízvezetékkel, elektromos hálózattal, sínrendszerrel és megerősített falakkal is ellátott félig kész vájat a mexikói San Luis Río Colorado nevű településről az Arizona állambeli San Luisig futott, de az építési munkálatokat abbahagyták mielőtt még elérték volna a felszínt.

A tájékoztatás szerint az alagút egyébként olyan területen épült, amely nem kedvez ilyen munkálatoknak. A kemény talaj és a laza homok miatt a legtöbb ilyen járat be szokott omlani.

„Az a tény, hogy nagyon jól lett megépítve, és volt benne ventilációs rendszer, víz, sínrendszer, falak, tető, padló, és elektromos hálózat, nagyon is egyedülállóvá teszi ezt az alagutat”

- mondta Angel Ortiz, a belbiztonsági minisztérium helyi nyomozásokért felelős illetékese.

A belbiztonsági minisztérium nyomozói július végén kezdtek ásatásokat, miután bejelentés érkezett egy gödörről a határfal környékén.

A vájat egy méter széles és 1,2 méter magas.

Mivel nem készült el teljesen, ezért a hatóságok csak találgatni tudnak, pontosan mire használták volna.

Csempészek évtizedek óta használnak alagutakat kábítószer és emberek észrevétlen átjuttatására a határon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!