Könnyítés

2017.09.20. 09:28

Online is kérhető mostantól a diákhitel

Bevezette a Diákhitel Központ Zrt. az elektronikus aláírással történő szerződéskötést, így már interneten is igényelhető a diákhitel – jelentette be Bugár Csaba, a társaság vezérigazgatója.

A felsőoktatásban tanuló hallgatók mostantól személyes megjelenés, illetve papíralapú dokumentumok kitöltése, leadása nélkül is köthetnek diákhitel-szerződést. Az elektronikus aláírással történő szerződéskötés feltétele, hogy az igénylést a Neptun vagy ETR tanulmányi rendszeren keresztül kell indítani, emellett szükség van ügyfélkapus hozzáférésre.

A diákhitelek megszokott módon is igényelhetőek majd a tanulmányi osztályokon, és a Diákhitel partnerintézetnél. A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel 1 esetében havonta legfeljebb 50 ezer forintot lehet igényelni, míg a Diákhitel 2 továbbra is kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. Azok a hallgatók, akik szeptember 15-ig benyújtották a diákhitel-kérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá a megigényelt összeghez: a Diákhitel 1 esetében a hallgató bankszámlájára, míg a Diákhitel 2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalja át a központ a pénzt.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!