lebukott

2020.11.19. 13:57

Online kínált hamisítványokat egy árus Borsodban

Az eladónak nem volt engedélye az interneten való árusításra sem.

Hamis ruházati termékeket és kiegészítőket árusító garázsbutikra csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy borsodi kisvárosban, a különféle márkajelzésű hamisítványokat az interneten kínálta az árus – közölte a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtó főreferense csütörtökön.

Pásztor Imre tájékoztatása szerint NAV megyei munkatársai hamisnak tűnő táskákat és egyéb kiegészítőket kínáló internetes oldalra lettek figyelmesek. A revizorok a népszerű közösségi oldal több észak-borsodi adok-veszek csoportjában regisztráltak, majd üzenetben felvették a kapcsolatot az eladóval.

Az adóellenőrök az egyeztetett időpontban megjelentek a megadott címen, ahol táskát és sálat vásároltak. Ezzel egy időben megérkeztek a helyszínre a pénzügyőrök is, akik 280 különféle márkajelzésű hamis árut foglaltak le.

Az eladónak nem volt engedélye az interneten való árusításra, ráadásul a vásárlásról az adóhatóság munkatársai bizonylatot sem kaptak.

A NAV iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indított, emellett az árus mulasztási bírságra is számíthat – tette hozzá Pásztor Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!