Ország-világ

2020.09.26. 13:26

A magyar kormányfő szerint a jogállamiságról szóló vita a „fukarok” titkos fegyvere

Ezzel szeretnék megakadályozni a koronavírus-járvány elleni pénzalap (Next Generation Fund) létrehozását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban. A kijelentést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár idézte szombaton közzétett Twitter-üzenetében.

A magyar miniszterelnök szerint a jogállamisággal kapcsolatos vita kiváló eszköz arra, hogy bizonyos tagállamok blokkolják az Európai Unió egyes költségvetési és pénzügyi terveit.

„Azt hiszem, ma a jogállamisági vita a fukarok – különösen a hollandok – rejtett fegyvere a Next Generation Fund leállítására.

Bármilyen kapcsolat vagy összefüggés létrehozása a jogállamiság és az EU pénzügyi érdekei között nem más, mint a Tanács Next Generation Fundra vonatkozó döntésének és politikájának a blokkolása.

Tehát nem a jogállamiságról van szó, hanem arról, hogy egyes országok hogyan tudják megállítani a nyáron meghozott döntés végrehajtását” – fogalmazott az interjúban a kormányfő.

PM Orbán to " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@Reuters : The rule of law dispute is a ‘hidden weapon of the „frugals” to stop the Next Generation Fund. To make any contact or connection between rule of law and the financial interest of the EU is the way to block implementation of the decision of the Council’

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!