tárgyalni ment

2019.03.27. 16:21

Orbán Viktor Afrikába utazott (fotó+videó)

A miniszterelnök hivatalos látogatásra ment Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába – erről posztolt is a közösségi oldalán.

Orbán Viktor

Forrás: AFP

Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda reggeli tájékoztatása szerint a kétnapos látogatáson – melyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vesz – a magyar delegáció megbeszélést folytat Jorge Carlos Fonsecával, a Zöld-foki Köztársaság elnökével, Jorge Pedro Maurício dos Santos-szal, a parlament elnökével, valamint Ulisses Correia e Silva kormányfővel.

Csütörtökön, a tárgyalások után kétoldalú egyezmények ünnepélyes aláírására és sajtótájékoztatóra kerül sor – mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor a közösségi oldalán egy képet is megosztott Ó-ó-ó Afrika-felirattal, mellyel minden bizonnyal a KFT híres Afrika című slágerére is utalt.

A miniszterelnök később egy videóösszeállítást is közzétett – szintén egy KFT-idézet kíséretében:

Aki szeretné feleleveníteni a KFT legendás számáról szóló emlékeit, annak itt van a teljes produkció. Hogy tényleg szóba se jöhessen Skandinávia.

 

Borítókép: Orbán Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!