Ország-világ

2021.09.20. 14:42

Orbán Viktor Jakab Péternek: Ön a világ egyetlen bohóca, akinek még testőrei is vannak (videó)

A magyar miniszterelnök az ellenzéki felvetésekre azt mondta, hogy az egész helyzet rendkívül szürreális. Mindenki azt mond, amit akar, és nem számítanak a tények – tette hozzá.

Budapest, 2021. szeptember 20. Orbán Viktor miniszterelnök frakcióvezetõi felszólalásokra válaszol az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelõs miniszterelnök-helyettes. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

– A velünk szemben ülőket a valóság nem zavarja – közölte Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak – mondta a kormányfő. A Jobbik azokat fenyegette börtönnel, akikkel később összeáll – tette hozzá. Legalább az uniós adatokat fogadják el – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

– A gazdáiknak legalább hihetnének – írta meg az Origo.

417 milliárd forint jut az egyetemek működtetésére

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben nyakig voltak adóssággal az önkormányzatok. Minden önkormányzattól átvállaltuk az adósságot – tette hozzá. Fudan egyetem ügyében lesz népszavazás – mondta a kormányfő.

220 milliárd jutott tavaly az egyetemekre, és 417 milliárd forint jut az egyetemek működtetésére idén szeptembertől.

Az egész ellenzék az USA zsebében van

A helyreállítási alap pontos neve, helyreállítási hitelalap. Az unió hitelt ad, és azt vissza kell fizetni – mondta Orbán Viktor. Semmilyen pénz nincs az ablakban. Ha az unió nem adja ide, akkor azt másfajta hitelből finanszírozzuk majd – tette hozzá. A kormányfő szólt arról is, hogy a világban zajlik egy nagy küzdelem, az USA pozíciója veszélybe került.

Van itt egy nagy probléma, de mindenkit óvott attól, hogy az egyik oldal mellett elköteleződjünk, az egész ellenzék az USA zsebében van.

Ne sodródjunk be egy ilyen hidegháborúba, mindenkivel jóban kell lenni – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

A magyar külpolitika lényege, hogy minden világpolitikai szereplővel jó viszonyban legyünk.

Orbán Viktor az őszödi beszédből vett idézetekkel válaszolt

Orbán Viktor Gyurcsány Ferenchez intézett pár mondatában arról is beszélt, hogy ingyen semmiképpen se álljon teljesen az USA oldalára. Különösen fontos, hogy erkölcsi kérdésekben is állást foglaljunk – mondta Gyurcsánynak (aki elhagyta már a termet). Ezt követően a miniszterelnök az őszödi beszédből olvasott fel.

– Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van – tette hozzá.

A magyar miniszterelnök nyitó beszédét és fontos bejelentéseit ezen a linken találja.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök frakcióvezetői felszólalásokra válaszol az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!