Kötcsei piknik

2018.06.03. 20:15

Orbán Viktor szerint európai léptékű harc zajlik értékek és kultúrák között

A soron következő, 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, és itt nagyon sok mindent lehet veszíteni - erről is beszélt a 17. kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatása szerint.

A hagyományosan zárt körben megrendezett kötetlen eszmecserén Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előtt álló lehetőségek óriásiak, de komoly veszélyek is leselkednek ránk. Ezek közül a migráció van az első helyen, de „itt sikerrel álljuk a sarat”.

A kormányfő kitért arra is, hogy az osztrák és az olasz választások megmutatták: ma nyugaton a bevándorláspárti, a multikultúra elsőbbségét hirdető erők vannak az egyik oldalon, a bevándorlást ellenző és a keresztény kultúra elsőbbségét képviselő erők pedig a másikon. Az Európai Unió sokat gyengült, mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet. A britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be – szögezte le a miniszterelnök.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor arról is beszélt: a kormányzat nagy lehetőséget kapott a magyar emberektől, akik „erőt adtak ahhoz, hogy képviselni tudjuk őket”. Mi Európán és az EU-n belül képzeljük el a jövőnket, de számunkra Magyarország az első – hangoztatta, hozzátéve: a magyar érdek a nemzeti szuverenitás védelme és az egyenrangú nemzetek Európája. Nekünk van hazánk és van országunk, azt nem adjuk senkinek – mondta Orbán Viktor.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök a június 3-i kötcsei találkozón.

Forrás: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!