Terrorizmus

2019.04.22. 17:48

Őrizetbe vettek 13 embert terrorista támadások tervezésével kapcsolatban Szúad-Arábiában

Négy embert megöltek a biztonsági erők.

Őrizetbe vettek Szaúd-Arábiában hétfőn 13 személyt terrorista támadások tervezésével kapcsolatban, egy nappal azután, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet négy fegyverese megtámadott egy állambiztonsági épületet Zulfi városában – adta hírül az SPA szaúdi állami hírügynökség.

A négy támadót, akikről az al-Arabíja szaúd-arábiai hírtelevízió úgy tudja, hogy a terrorszervezet szaúdi állampolgárságú tagjai voltak, megölték a szaúdi biztonsági erők emberei, akik közül hárman megsebesültek.

Nem sokkal később a biztonsági erők rajtaütöttek egy közeli házon, amelyet a négy támadó bérelt. Az épületben házi készítésű robbanószerkezeteket, robbanómellényeket, Kalasnyikov gépkarabélyokat találtak, továbbá propagandaanyagokat az Iszlám Államról.

Zulfi 250 kilométerre van Rijádtól.

Az Iszlám Állam évek óta azzal vádolja Szaúd-Arábia vezetését, hogy amerikai érdekeket szolgál és letért az iszlám szigorú értelmezése szerinti útról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!