pár napnyi tél

2018.02.04. 07:04

Országszerte sok helyen megmaradt a hó

A fehérség azonban csalóka: jelentősebb hóréteg ugyanis csak a hegyvidékeken alakult ki.

Pécs, 2018. február 3. Szánkózók a Mecsekben, a Remeteréten Pécs közelében 2018. február 3-án. A havazás veszélye miatt a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI Fotó: Sóki Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a fél országra – köztük a fővárosra – adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás miatt. Az érintett területeken a nap folyamán kisebb és nagyobb intenzitással havazott. Több helyen még szombat este is esett a hó.

A meteorológiai szolgálat délutáni adatai szerint a Kékestetőn 17 centiméteres hóréteget mértek.

Síkvidékeken jellemzően néhány centiméteres a hóvastagság, emellett többfelé alakult ki hólepel, illetve hófolt.

A havazás miatt szombatra kiadott figyelmeztetéseket kora este majdnem mindenhol visszavonták. Már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint a hegyvidéki területeken még egy újabb, mintegy 5 centiméternyi hó eshet, síkvidéken inkább csak átmenetileg megmaradó, latyakos, legfeljebb néhány centis réteg alakulhat ki.

A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban száraz, de hideg idő várható, néhol akár mínusz 10 Celsius-fokig is hűlhet a levegő. Szerdán várható ismét havazás, s a jelenlegi számítások szerint akár síkvidékeken is jelentősebb hótakaró alakulhat ki.

Borítókép: Szánkózók a Mecsekben. MTI / Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!