bűnügy

2018.08.28. 13:40

Orvhalászok ellen emeltek vádat

Orvhalászat vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 43 éves és egy 18 éves geszti férfival szemben a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte az ügyészség kedden az MTI-vel.

A vádlottak június elején Biharugra határában kerítőhálóval jogosulatlanul halásztak és az általuk kifogott 62,6 kilogramm súlyú hallal több mint 53 ezer forint kárt okoztak. Az elkövetőket Geszten a rendőrök igazoltatták és kiderült, hogy az első rendű vádlott ittasan vezette az általa használt és forgalomból kivont gépkocsit.

Az elsőrendű vádlott eddig három alkalommal volt bűntetve orvhalászat miatt, míg a másodrendű vádlott lopás miatt ált korábban – fiatalkorúként – bíróság előtt.

Az ügyészség az elsőrendű vádlott esetében végrehajtandó fogházbüntetésre, a másodrendű esetében pedig próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a Gyulai Járásbíróság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!