Ország-világ

2020.09.03. 17:53

Öt gyerek holttestére leltek egy németországi társasházban

Sajtóinformációk szerint a gyerekeket az anyjuk ölte meg, aki később egy vonat elé ugrott. Súlyosan megsérült, de életben maradt.

Rendõr áll egy kordonnal lezárt lakóház mellett, ahol öt halott kisgyermeket találtak egy lakásban a németországi Solingenben 2020. szeptember 3-án. A 8, 6, 3, 2, illetve egyéves gyermek meggyilkolásával a 27 éves anyát gyanúsítják.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Martin Meissner

A wuppertali rendőrség szerint a lakásban egy-egy 8, 6, 3, 2, illetve egyéves gyermek holttestét találták meg – számolt be az MTI.

Herbert Reul észak-rajna-vesztfáliai tartományi belügyminiszter közölte: anyjuk egy vonat elé vetette magát, de súlyos sérülésekkel túlélte az öngyilkossági kísérletet.

A nővel volt 11 éves hatodik gyermeke is, neki nem esett bántódása. A kisfiút rokonainál helyezték el.

A német állampolgárságú nőt kórházba szállították.

A rendőrséget a gyerekek nagymamája riasztotta. A többlakásos lakóház térségét széles körben lezárták, a környéken több rendőr- és mentőautót lehetett látni.

„Bűncselekményből indulunk ki, és kikérdezzük majd ezzel kapcsolatban az anyát, de jelen pillanatban még nincs olyan állapotban” – közölte Stefan Weiand, a solingeni rendőrség szóvivője. „Még nem tudjuk pontosan, hogy mi, mikor és miért történt, csak azt, hogy ez egy nagyon tragikus helyzet” – tette hozzá. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott a gyermekek halálának okairól.

„Mély szomorúsággal tölt el a solingeni családi dráma, és jelenleg gondolataimmal és imáimmal az öt kisgyerekkel vagyok, akiket ilyen szörnyű korán kiragadtak az életből” – közölte Reul Düsseldorfban.

Tim Kurzbach solingeni főpolgármester késő délután ellátogatott a tragédia helyszínére, és láthatóan megdöbbenten távozott onnan.

Solingen számára nagyon szomorú ez a nap – jelentette ki a helyszínen lévő újságíróknak.

Borítókép: Rendőr áll egy kordonnal lezárt lakóház mellett, ahol öt halott kisgyermeket találtak egy lakásban a németországi Solingenben 2020. szeptember 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!