bűnügy

2017.09.21. 17:44

Öten molesztáltak egy magatehetetlen tinilányt egy házibuliban

A rendőrség nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt nyomoz.

Öt 18 és 20 év közötti fiatal férfit tartanak előzetes letartóztatásban, miután a gyanú szerint szexuális cselekménybe vontak be egy 16 éves lányt egy kelet-magyarországi házibuliban pár héttel ezelőtt – értesült a Bors. A beol.hu cikke szerint az eset Békés megyében történt.

A 16 éves magatehetetlen lányt egy házibuliban molesztálta az öt férfi. A bulvárlap azt írta, a lány a házibuliból saját lábán ment haza, másnap reggel úgy emlékezett, kifejezetten jól szórakozott. Délután látogatta meg egy barátnője, aki többekkel együtt tudomást szerzett a történtekről, ugyanis az egyik gyanúsított telefonjával fényképet készített a bűncselekményről, amit továbbított az ismerősének.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást – tájékoztatott megkeresésünkre a rendőrség. A büntetőeljárásnak öt gyanúsítottja van, a rendőrség valamennyiük esetében előterjesztést tett az előzetes letartóztatás indítványozására. A kényszerintézkedést a Békés Megyei Főügyészség indítványára a bíróság mind az öt gyanúsítottnál elrendelte.

A nyomozás során kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A rendőrség az eljárás során a tényállás pontos tisztázása mellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a sértettet kímélje, ezért a büntetőeljárásról további információkat nem hoz nyilvánosságra.

Az ügyészség annyit közölt a Bors megkeresésére, hogy, az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert fennáll a veszély, hogy a gyanúsítottak megszöknek, illetve, hogy befolyásolják a tanúkat. Ha beigazolódik a gyanú, az el­követők akár nyolc év börtönt is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!