Reformáció 500

2017.09.09. 17:23

Ötszáz kilométert kerékpároztak ötszáz bibliáért

Nyolc napon át tartott az útja a hét kerékpárosnak Székelyudvarhelyről Vizsolyba, a félezer kilométert a reformáció 500. évfordulója alkalmából tették meg.

Körülbelül két hónapot készült a nyolcnapos biciklitúrára a székelyudvarhelyi „pap, a kántor és a harangozó”, a csapat kiegészült még a beosztott lelkésszel, valamint a belvárosi egyházközség főgondnokával és csatlakozott hozzájuk további két tag is. A szállások eléréséhez szükséges kitérőkkel összesen 567 kilométert tettek meg, ezalatt 1826 percet töltöttek nyeregben. Az út során egyetlen defektjük volt, más műszaki meghibásodás nem történt – közölte Bereczki-Orbán Zsolt a székelyudvarhelyi, szombatfalvi gyülekezet lelkipásztora.

A lelkipásztor elmondta, az ötlet egy évvel ezelőtt, éppen Vizsolyban született meg, amikor tiszaladányi testvérgyülekezetük meghívására ellátogattak az első magyar nyelvű biblia kinyomtatásáról híressé vált településre. Mint kiderült, néhány kilométer eltéréssel ugyan, de az erdélyi Székelyudvarhely, valamint Vizsoly között ötszáz kilométer a távolság.

A Magyar Bibliatársulat nevében Fodor Ferenc, az ószövetségi szöveggondozó bizottság tagja adta át jelképesen az ötszáz bibliát. Mint elmondta, a társulat azt vállalta, hogy amennyi szentírást megvásárolnak a székelyudvarhelyiek, ugyanannyit maguk is hozzátesznek adományként. Így sikerül most félezer bibliát eljuttatni Székelyföldre.

Bereczki-Orbán Zsolt kiemelte: a 250 bibliát támogatók segítségével vásárolták meg. A bibliatársulat által átadott ötszáz bibliát elsősorban rászoruló családok, gyermekek kapják meg a települések lelkipásztorainak segítségével. Az összegyűlt pénznek köszönhetően pedig néhány hét múlva újabb száz bibliát tudnak majd szétosztani Erdélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!