végső nyugalom

2019.08.11. 09:59

Ötven év után temetheti el családja a Vietnamban meghalt pilótát

Apja földi maradványait a szintén pilótaként dolgozó fia maga vihette haza, Dallasba.

A Southwest légitársaságnál dolgozó Bryan Knight elmondta, megtisztelve és szerencsésnek érzi magát, hogy ezt megtehette. „Nem gondoltam volna, hogy ez valaha elkövetkezhet” – fogalmazott.

Roy Knight őrnagy az amerikai légierő pilótája volt, amikor 1967-ben a texasi Dallasból elindult a vietnami háborúba. Négy hónappal később az akkor 36 éves férfi gépét lelőtték Laosz északi részén.

Földi maradványait azonban csak ebben az évben találta meg egy laoszi-amerikai szakértői csoport. Fogorvosi adatok alapján sikerült azonosítani Knight maradványait a Pentagon szerint.

Bryan Knight, aki ötéves volt, amikor apját utoljára látta, pilótaként maga szállíthatta haza, Dallasba apja koporsóját.

„Valóban hazatér. És lesz egy helyünk, ahol megemlékezhetünk róla” – hangsúlyozta.

A légitársaság dolgozói tiszteletadás keretében adták át a koporsót a légierő díszőrségének. Roy Knight maradványait katonai szertartás keretében a texasi Weatherfordban helyezik végső nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!