Nagyon vigyázzunk!

2018.12.29. 14:21

Petárdarobbanás miatt sérült meg súlyosan egy lány keze

A fiatal külföldi webáruházból rendelte a terméket, pedig ezek nem biztonságosak.

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint a baleset pénteken történt a Győr-Moson-Sopron megyei Gyórón, a lánynak, akinek kezében robbant fel a pirotechnikai eszköz, két ujja sérült súlyosan. A 17 éves fiatalt kórházba vitték.

A kapuvári rendőrök megállapították, hogy egy külföldi webáruházból rendelte a petárdákat az áldozat, akinek a lakásán további 12 hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le.

A rendőrség a további balesetek elkerüléséért azt kéri, hogy pirotechnikai terméket csak engedéllyel rendelkező árusítóhelyen vásároljanak, mert az illegális árusítóktól vett termékek minősége nem ellenőrzött, általában nem szerepel rajtuk magyar nyelvű használati útmutató, ezért balesetveszélyesek.

A mentőszolgálat és a rendőrség közös sajtótájékoztatón figyelmeztetett a pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire és szabályaira, jelezve többek között azt is, hogy a petárdának már a birtoklása is szabálysértés, és akár 150 ezer forintos büntetéssel is sújtható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!