Jó tanuló, jó sportoló

2020.08.11. 14:27

Potápi Árpád: el kell érni, hogy mindennap mozogjon minden magyar gyerek

Ezzel jelentősen javítható lenne az egészségügyi állapotuk – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden egy tévéinterjúban.

Potápi Árpád János az M1 csatorna műsorában hozzátette: Magyarországon az elmúlt tíz évben sokat tettek ezért, hogy a gyerekek mindennap mozogjanak, hiszen bevezették például a mindennapos testnevelésórát.

A kormány szeretné elérni, hogy a határon túli magyar iskolákban is legyen lehetőségük erre a gyerekeknek – közölte az államtitkár. Emlékeztetett, hogy a múlt héten nekik is meghirdették a jó tanuló, jó sportoló címet, amelyre kiváló tanulmányi és kiemelkedő sporteredményeket elérő külhoni magyar diákok pályázhatnak.

A pályázatot augusztus 31-éig lehet benyújtani a [email protected] címen. Az év jó tanulója, jó sportolója címet és a vele járó 300 ezer forintos jutalmat külhoni régiónként egy-egy diák nyerheti el – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!