Egészségügy

2018.02.02. 09:38

Rétvári: félmillió ember ellátását oldotta meg odaköltöző háziorvos

Az utóbbi évek pályázataival, négymilliárd forintos ráfordítással sikerült elérni, hogy félmillió embert helyben élő háziorvos, 137 ezret fogorvos lásson el – mondta el az M1 péntek reggeli műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Forrás: MTI Fotó

Rétvári Bence emlékeztetett arra: évtizedes probléma, hogy mind magasabb a háziorvosok átlagéletkora, de ezt korábban semmilyen programmal nem próbálták ellenpontozni. Mivel a kormányzat célja az, hogy tisztességes finanszírozással tegye hosszú távon vonzóvá ezt a pályát, a praxisjog megvásárlását és a helybeköltözést is évről évre növekvő összeggel támogatja.

Évről évre növekszik az érdeklődés, egyre több praxist tudnak betölteni. Az utóbbi években 142-en nyertek letelepedési, 167-en praxispályázaton, valamint 37 fogorvost támogattak ilyen módon. A legtöbb praxist Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sikerült betölteni e pályázatok révén – mondta az államtitkár.

Borítókép: Illusztráció / Ávéd János háziorvos, Az év praxisa a Kárpát-medencében díj idei hazai kitüntetettje (k) Kovács László Gábor szakorvosjelölttel egy beteg vérnyomását és laboreredményét értékelik ki az orvosi rendelőben, a Csongrád megyei Mindszenten 2017. szeptember 6-án

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!