kötcsei polgári piknik

2019.09.07. 17:36

Rogán Antal: a nemzeti függetlenség megerősítésére kell koncentrálni

A következő időszakban a nemzeti függetlenség megerősítésére kell koncentrálni – mondta Rogán Antal szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a találkozónak helyet adó Dobozy kúriánál tartott sajtótájékoztatón közölte: Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél majd az összegyűlteknek, hogy „a 2010 óta eltelt 9 évben először megteremtettük a függetlenséget, majd megvédtük azt; az előttünk álló évek legfontosabb feladata a nemzeti függetlenség megerősítése”. Hozzátette: ehhez egy erős és sikeres gazdaság kell, ahhoz pedig szuverén és önálló gazdaságpolitika vezet, amit az elmúlt években is folytattak.

A magyar gazdaság további erősítése a cél

Felidézte, hogy 2010 óta vissza kellett fizetni az IMF-től és a Gyurcsány-, Bajnai-kormány által az Európai Uniótól felvett hitelt. Ezután a nemzeti függetlenséget több támadás érte; pénzügyi jellegű a rezsicsökkentés idején, majd „2015 és 2018 között többször próbálták kikényszeríteni, hogy megnyissuk a magyar határokat a bevándorlók előtt” – mondta. Úgy fogalmazott: „minden alkalommal sikeresen védtük meg a nemzeti önrendelkezés szabadságát”.

A politikus szólt arról, hogy

az elmúlt években a magyar gazdaság növekedése nemcsak kiemelkedően magas, hanem az EU-n belül az egyik legmagasabb, és a közép-európai térségben is élenjáró.

Azt a különbséget, ami a közép-kelet-európai országok növekedése és a magyar gazdaság mostani teljesítménye között van, a magyar gazdaságpolitika, a gazdaságvédelmi akcióterv tette hozzá – húzta alá.

A következő években minden forrást arra koncentrálnak, hogy erős magyar gazdaságot teremtsenek. Ez a feltétele annak, hogy továbbra is támogatni lehessen a családokat, megvédjék a nyugdíjak értékállóságát – hangsúlyozta.

A választás tétje, hogy alkalmas emberek kerüljenek a települések élére

Kérdésre válaszolva azt mondta: az önkormányzati választás nem ideológiai, politikai választás, hanem arról szól, hogy milyen embereket választanak a települések élére. „A Fidesz-KDNP-nek rengeteg kipróbált, sikeres polgármestere van, akik bizonyítottak az elmúlt 9-13 évben, érdemesek arra, hogy ők vezessék a településeiket” – fűzte hozzá.

Rogán Antal szerint a kormánypártok alkalmas embereket kínálnak a választóknak, az ellenzék részéről viszont pozícióra törekvő, alkalmatlan emberek állnak szemben a sikeres és bizonyított Fidesz-KDNP-s polgármesterekkel. Erre szerinte a legjobb példa Budapest, amelyet „Tarlós István személyében egy nagy tapasztalattal rendelkező, 29 éve városvezető irányít, az ellenzéki oldalon három alkalmatlan jelölt áll vele szemben”.

Sikeres az EU-s pénzek lehívása

További kérdésre válaszolva azt mondta, számára nem meglepő, hogy a távozó Európai Bizottság megint választás előtt hoz ki egy OLAF-jelentést. Közölte: Magyarország 110 százalékkal vállalta túl az EU-s forrásokat; „ez sikeres lehívás, még ha minden korrekciós tételt érvényesítenének, amiben sok vita lesz, akkor is az a helyzet, hogy Magyarország minden uniós forrást lehívott, tehát az embereket nem érte kár” – tette hozzá.

Az OLAF Angela Merkel német kancellárral vitatkozik, aki egy hónappal ezelőtt Sopronban jelentette ki, hogy a magyar kormány hatékonyan, az emberek javára hívta le az uniós forrásokat, és ez meglátszik a magyar gazdasági növekedésen is – mondta a kabinetiroda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!