Ország-világ

2020.08.19. 06:05

Roma fiataloknak hirdet pótfelvételit a Mathias Corvinus Collegium

Azoknak a jelentkezését várják, akik a 2020/2021-es tanévben kezdik a tizedik évfolyamot és hazai vagy külföldi egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Augusztus 31-éig jelentkezhetnek magyarországi középiskolás és egyetemista roma fiatalok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma Tehetség Programjába. Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az iskola mellett végezhető intenzív képzés ingyenes.

A felhívás szerint azoknak a jelentkezését várják, akik a 2020/2021-es tanévben kezdik a tizedik évfolyamot és hazai vagy külföldi egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az intenzív egyetemi képzés elsősorban azokat az érettségizett, vagy akár már felsőoktatásban tanuló roma fiatalokat célozza meg, akik alap-, mester- vagy doktori képzésüket itthon, esetleg külföldön szeretnék végezni.

A program a nyelvtudás, a szakmai és személyi kompetenciák fejlesztése, valamint a pályaválasztási tanácsadás mellett egy olyan motiváló közösséget hoz létre, amelynek segítségével a résztvevők könnyebben megvalósíthatják céljaikat – írták. Részletek az MCC honlapján (www.mcc.hu) olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!