Győri késelés

2019.12.06. 14:35

Rossz jegy miatt késelhetett a győri diák

Az iskolába járó diákok szerint korábban többször beszélt arról a tanárát megszúró fiú, hogy meg fogja támadni a pedagógust.

20191205 Gyõr Jedlik iskola Diák késelte meg a tanárt egy gyõri középiskolában Fotó:HBE Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: H. Baranyai Edina

Reggel fél nyolckor a diákok csoportosan gyülekeztek és beszélgettek az iskola melletti kis utcában, többnyire a tegnapi tragédia volt a téma.

A késelő diák egyik évfolyamtársa az Origónak elmondta, hogy egyszer csak egy sikítást hallottak a teremben, amitől mindenki megijedt. Érezték, hogy valami baj történt.

Ezek után a hangosbemondón bemondták, hogy mindenki, még a tanárok is maradjanak az osztálytermükben. Később az iskola hátsó ajtaján kellett kimenniük az épületből. Több fiatal szerint voltak előjelei a támadásnak.

Többször elmondta, hogy ha hármast kap a dolgozatára, akkor meg fogja késelni a tanárnőt, de nem vettük komolyan. Úgy tudom, hogy korábban még az osztályuk Facebook-csoportjába is kiírta, hogy meg fogja támadni„ – mondja a diák. Hozzátette, hogy a támadás után megkérdezték a fiút, hogy miért tette, erre azt válaszolta: ”ebből majd tanul a tanárnő„.

Egy másik diák elmondta, hogy a 17 éves fiú a második órán, matematikából kapott hármast a tanárnőtől. Majd az ötödik órában ugyanaz a tanárnő tartott fizikát. ”Az óra elején kivitte a tanárnőnek a füzetét, hogy megmutasson neki benne valamit, talán a házi feladatát. Miközben a tanárnő ülve nézte a füzetet, egyszer csak felsikított.

„A fiú hátulról szúrta bele a kést az ülő tanárba. Az első padban ülő osztálytársa fogta le, mert ezek után még rátámadt volna” – mondja a fiú. Elmondása szerint már az óra elején odaadta a felszerelését az osztálytársainak, mondván neki arra már nem lesz szüksége.

A megkérdezett diákok szerint a fiúnak minden tantárgyból jó jegyei voltak, még matekból is, ezért húzhatta fel magát ennyire a hármas miatt, valamint már régóta kritizálta a tanárnő tanítási módszereit. Többek szerint a fiú családi háttere nem a legideálisabb, rossz körülmények között élnek.

A diákok szerint a megkéselt tanárnő nagyon kedves, ő szervezte az iskola angliai utazásait is. „Mindig ő készített fel és vitt matekversenyekre, gyakran kaptunk tőle csokit is jutalmul” – mondja az egyik diák, aki soha nem hallott olyanról, hogy a tanárnő bármelyik diákjával is rosszul bánt volna.

A mai napon az iskolában mindegyik osztály osztályfőnöki órával kezdett. A lap munkatársainak megérkezésekor az igazgató, Módos Gábor éppen a pszichológusnak tartott eligazítást, majd elmondta, hogy az iskolát nagyon megrendítették a történtek, a tanárokat és a diákokat is.

„Szeretnénk, ha a tanárnő minél hamarabb felépülne, fizikailag és lelkileg is. Az eset után pszichológusok segítségét kértük, hogy segítsenek feldolgozni a történteket az osztálynak, és mindenki másnak, akinek igénye van rá” – mondta az igazgató az Origónak. Arra a kérdésre, hogy a többi tanárra milyen hatással van a támadás, azt válaszolta, hogy még csak most dolgozzák fel a tragédiát.

A támadás után a tanárnőt kórházba vitték. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az Origónak elmondta, hogy a tanárnő állapota stabil, a mellkasi sérülését nem kellett műteni. Az alkarját sikeresen ellátták, pár nap múlva hazamehet.

A késelő fiút a rendőrök a helyszínen elfogták, és gyilkossági kísérlet miatt indítottak ellene eljárást.

Borítókép: Diák késelte meg a tanárát egy győri középiskolában 2019. december 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!