bűnügy

2021.10.07. 09:24

Rövidesen véget érhet a Fenyő-gyilkosság, VV Fanni és a Hableány ügye

Az óriási terjedelmű Quaestor-ügyben viszont annak ellenére, hogy minden munkanap tartanak tárgyalást, megjósolhatatlan, hogy mikor lesz ítélet – mondta Szabó József Tamás bíró, a Fővárosi Törvényszék szóvivője sajtótájékoztatóján.

A dél-koreai turisták halálát okozó Hableány dunai kishajó katasztrófájának büntetőperében, a Fenyő János megölése miatt Gyárfás Tamás médiavállalkozó és Portik Tamás ellen folyó eljárásban, valamint VV Fanni megölése ügyében is a tervek szerint elsőfokú ítélet születhet a jövő év elején vagy az év első felében a Fővárosi Törvényszéken.

A szóvivő a járványhelyzettel összefüggésben azt tanácsolta az ügyfeleknek: amikor a bíróság kezelőirodáihoz fordulnak, a gyorsabb ügyintézés érdekében éljenek az előregisztráció lehetőségével a törvényszék honlapján.

Szabó József Tamás arra is felhívta a figyelmet: a bírósági épületek használatának a rendjét a törvényszék elnöke szabályozza, és amennyiben súlyosbodik a járvány, megfontolják, hogy újra bevezessék-e az érdeklődők számára minden tárgyaláson kötelező előregisztrációt, ami jelenleg csak a nagyobb közérdeklődést kiváltó ügyekben fordul elő. A szóvivő beszélt arról is, hogy

a Fővárosi Törvényszék mintegy félszáz ügyét a Budapest Környéki Törvényszékről kirendelt bírák tárgyalják,

köztük tucatnyi nagy súlyú gazdasági büntetőügyet is. Ezek a tárgyalások a Budapest Környéki Törvényszék épületében lesznek. A Fővárosi Törvényszék az ország legleterheltebb bírósága. A kirendelésekre az arányosabb munkateher-elosztás miatt volt szükség, ami az ügyfeleknek is kedvező, hisz így gyorsabban befejeződhetnek az eljárások. Nem szokatlan ez a megoldás, korábban többször előfordult már, hogy fővárosi bírákat rendeltek ki, hogy vidéken segítsenek az ügyek elbírálásában.

A Budapest Környéki Törvényszékről kirendelt bírák által tárgyalt ügyek közt van többek között az Árpa Attila ellen kábítószer miatt indult eljárás. A színész, rendező nyilatkozataiban tagadta az ügyészségi vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!