letartóztatás

2019.03.19. 15:24

Saját babájának megfojtásával gyanúsítanak egy sárkeresztúri nőt

Egy hónapra elrendelte a bíróság kedden annak a sárkeresztúri nőnek a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat hajnalban a Fejér megyei Zichyújfaluban megfojtotta életképes újszülöttjét – közölte a Székesfehérvári Törvényszék.

A közlemény szerint a Székesfehérvári Járásbíróság a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását. A végzést minden érintett tudomásul vette.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a nő ellen.

Az alapos gyanú szerint a fiatal nő tavaly nyáron lett várandós a barátjától, de ezt előtte és a környezete előtt is eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült. Barátja nevelőapjának ingatlanában volt, amikor megkezdődött a vajúdás. Titokban a melléképületbe ment, megszülte a gyermeket, és egy műanyagcsővel megfojtotta. A holttestet otthagyta, majd rosszullétre hivatkozva a barátjával hazavitette magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!