érthetetlen

2019.09.29. 12:00

Saját barátja lőtte agyon a szaúdi király kedvenc testőrét

Szalmán bin Abdel-Aziz szaúdi uralkodó egyik testőrét, Abdel-Azíz el-Fagam tábornokot egy vita hevében gyilkolták meg – közölte vasárnap a szaúdi rendőrség.

A rendőrség szóvivője, akit az SPA hivatalos hírügynökség idézett, közölte, hogy a rendőrök lelőtték az elkövetőt.

A szóvivő szerint akkor történt a gyilkosság, amikor Fagam tábornok egy barátjához látogatott Dzsiddában, ahol több vendég is jelen volt. Egy veszekedést követően a látogatók egyike, aki Fagam barátja volt, elhagyta a helyiséget, majd fegyverrel tért vissza, és lelőtte a tábornokot.

Két másik embert is megsebesített, egy másik szaúdi állampolgárt, valamint egy Fülöp-szigeteki alkalmazottat, mielőtt elbarikádozta magát, és tűzpárbajba bocsátkozott a rendőrökkel. A férfit végül a rendőrök lelőtték, a lövöldözésben öt rendőr sebesült meg.

Fagam tábornokot, aki az uralkodó személyi testőre volt, jól ismerik a szaúdiak. A történtekre sokan reagáltak a közösségi portálokon, sajnálkoztak Szalmán király „védőangyalának” becézett testőr halála miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!