konvoj

2018.03.20. 20:21

Segítséget kaptak az afríni menekültek

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) és a Szíriai Vörös Félhold közös konvoja jutott el kedden a török csapatok által elfoglalt Afrínból elmenekült több ezer családhoz.

A 14 teherautóból álló konvoj 25 tonna élelmiszert és ivóvizet szállít a rászorulóknak Tell Rifát településére – közölte az ICRC. A segélyszervezet szerint egyes járművek már megérkeztek, és megkezdték a kenyér, a takarók, valamint a palackozott vizek szétosztását, további járművek a nap folyamán érkeznek a térségbe.

Tell Rifát egyelőre a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia tartja ellenőrzése alatt. Törökország január 20-án indított offenzívát a szíriai Afrín térségében a helyi kurd fegyveresek ellen, akiket Ankara terroristának tart.

Stephane Dujarric, a világszervezet főtitkárának szóvivője hétfőn közölte, hogy március 11-e óta az afríni harcok elől menekülők száma meghaladja a 100 ezret is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!