elszántság

2020.10.23. 10:59

Simicskó István: emberfeletti erőt ad a magyaroknak a nemzeti önbecsülés

Emlékezzünk most a forradalom hőseire, akik összefogással és belső hittel képesek voltak megváltoztatni Magyarország történelmét – mondta a KDNP frakcióvezetője.

Az 1956-os forradalom öröksége arra emlékeztet, hogy a nemzeti önbecsülés, a szabadság iránti vágy és az igazságérzet még a legnehezebb időkben is emberfeletti erőt és elszántságot ad a magyaroknak – írta a KDNP frakcióvezetője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Simicskó István szerint „miként a pesti srácok a XX. század derekán” a szovjetek és a kommunizmus ellen küzdöttek, hasonlóképpen kell most megóvni Magyarország szuverenitását a politikai támadásokkal szemben és a magyarok életét, anyagi biztonságát a koronavírus-járvány időszakában.

„...van egyfajta alázat, amely fegyver is, van egyfajta meghajlás, melyre csak meghajlással lehet válaszolni” – idézte Márai Sándort, hozzátéve, „így emlékezzünk most a forradalom hőseire, akik összefogással és belső hittel képesek voltak megváltoztatni Magyarország történelmét!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!