jövőkép

2018.03.21. 22:14

Simicskó István: gyermekeink és unokáink jövőjéről is döntünk

A honvédelmi miniszter szerint az áprilisi parlamenti választásnak a bevándorlás miatt sokkal nagyobb a tétje, mint eddig bármikor.

Szigetszentmiklós, 2018. március 21. Simicskó István honvédelmi miniszter a Fidesz lakossági fórumán a szigetszentmiklósi közösségi házban 2018. március 21-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Illyés Tibor

A politikus a szigetszentmiklósi lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a választások tétje, hogy megmarad-e Magyarország az erőltetett bevándorlás elleni küzdelem bástyájának.

A visegrádi országokkal összefogva Magyarország példát mutatott Európának biztonsági kérdésekben, határvédelemben, az európai keresztény értékek védelmében – tette hozzá Simicskó István.

A miniszter kiemelte: amennyiben lebontják a kerítést és Magyarország illegális bevándorlókat fogad be, mert olyan erők kerülnek hatalomra, amelyek a bevándorlást támogatják, „elveszíthetjük mindazt, amit eddig felépítettünk”.

Simicskó István kitért Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének március 15-i kijelentésére, amely szerint – mondta a miniszter – „ha kell, az ördöggel is összefognak, hogy legyőzzék a Fideszt”. Erről azt mondta, fel kell tenni a kérdést, hogy amennyiben Karácsony Gergelyék nyernének a választásokon az ördöggel összefogva, vajon hova vezetnék az országot, a pokolra? Hangsúlyozta: a választáson a szerint kell dönteni, hogy ki mit tett eddig, milyen jövőképet vázol fel és hová vezetné az országot.

Simicskó István szerint ma két világkép áll egymással szemben, az egyik a globalizációt hirdeti nemzetállamok nélkül, míg a másik a nemzetállamok együttműködését tartja fontosnak. Ezek közül kell választani – mondta.

Borítókép: Simicskó István honvédelmi miniszter a Fidesz lakossági fórumán a szigetszentmiklósi közösségi házban

Forrás: MTI Fotó/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!