árvíz és földcsuszamlás

2018.10.13. 18:50

Sok halottja van az indonéz ítéletidőnek

Legalább 27 ember, köztük 12 gyerek meghalt az indonéziai Szumátra szigetet sújtó árvizekben és földcsuszamlásokban, amelyeket a heves esőzések váltottak ki – közölték szombaton helyi tisztségviselők.

Az árvíz elsodort 29 gyereket egy iszlám iskolából az Észak-Szumátra tartományban található Muara Saladi faluban pénteken – közölte Irsan Sinuhaji helyi rendőrfőnök. A mentőcsapatok tagjai órákkal később 11 gyerek holttestét emelték ki a sárból és törmelékből – tette hozzá. További egy gyerek holttestére szombaton bukkantak az iskola közelében – mondta Sutopo Purwo Nugroho, a katasztrófavédelem szóvivője.

Nugroho közölte, hogy mentőcsapatoknak és falubelieknek sikerült megmenteniük 17 gyereket és néhány tanárt.

Az árvizek és földcsuszamlások Szumátra több különböző részén követeltek emberéleteket.

A heves esőzések következtében gyakran alakulnak ki földcsuszamlások és árvizek a 17 ezer szigetből álló – a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekvő – Indonéziában, ahol emberek milliói élnek hegyvidéki területeken vagy árterületekhez közel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!