újabb támadás

2019.06.18. 15:42

Sokan meghaltak a kormányerők és a lázadók összecsapásában Szíriában

Legalább 45 harcos életét vesztette.

Legalább 45 harcos életét vesztette a kormányerőket támogató csapatok és a lázadók pártfogását élvező dzsihadisták közötti összecsapásokban Szíria északnyugati részén – mondta el az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű szervezet kedden.

A harcok a Hajat Tahrír as-Sám dzsihadista szövetség hajnali támadását követően robbantak ki Hama tartomány északi részén.

Az összecsapásokban 31 dzsihadista és lázadó, valamint a kormányerőket támogató csapatok 14 tagja vesztette életét.

„A kormányerők megfutamították a dzsihadistákat” – jelezte a megfigyelőközpontot vezető Rámi Abder-Rahmán.

Bár az elmúlt napban csökkent a két tábor közötti harcok intenzitása, kedden újraindították a légicsapásokat Hama északi részén és a szomszédos Idlíb tartományban – számolt be a megfigyelőközpont. A bombázásban egy civil meghalt Idlíb déli részén.

Idlíbet az elmúlt hetekben szinte napi rendszerességgel bombázta a damaszkuszi kormány és orosz szövetségese. A felkelők kezén lévő területek egy úgynevezett feszültségcsökkentési övezet részei, amelynek létrehozásáról tavaly szeptemberben egyezett meg Moszkva és Ankara.

A 2011-ben kezdődött szíriai konfliktusban több mint 370 ezren haltak meg és milliók váltak földönfutóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!