veszteség

2019.03.20. 16:22

Sokba kerül a biztosítónak az etióp Boeing katasztrófája

A társaság nettó nyeresége így is 200 millió euróval, mintegy 2,5 milliárd euróra emelkedik.

Akár 100-120 millió dollárral is csökkentheti a Munich Re nyereségét az etióp légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú gépének katasztrófája.

Torsten Jeworrek, a világ legnagyobb viszontbiztosítójának igazgatótanácsi tagja szerdán elmondta, hogy az összeg három kötelezettségből tevődik össze: az elhunyt utasok örököseinek járó kifizetésekből, az Ethiopian Air-nek a megsemmisült gép után járó kártérítésből, sőt a Boeing is kap pénzt, a típusra szinte az egész világon elrendelt felszállási tilalom következtében felmerülő költségek fedezetére.

A Boeing katasztrófája azonban nem zavarja a biztosító idei kilátásait, a társaság azzal számol, hogy a nettó nyereség 200 millió euróval, mintegy 2,5 milliárd euróra emelkedik.

Az indonéz Lion Air ugyanilyen típusú gépének tavaly októberben bekövetkezett katasztrófája 100 millió euró alatti összegbe került a biztosítónak, és ezt már a tavalyi mérlegben elszámolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!