Ország-világ

2021.08.28. 17:36

Soros egyeteme támogatja a FreeSzfe Egyesületet

Tantermekkel, kollégiumi szobákkal, próbateremmel segíti a Közép-európai Egyetem (CEU) a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elhagyó diákoknak programot indító FreeSzfe Egyesületet.

Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros looks on after having delivered a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland.

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRINI

A FreeSzfe köszöni a CEU nagylelkű támogatását – írta az egyesület Facebbok-oldalán. Mint megjegyezték: a Közép-európai Egyetem (CEU) úgy döntött, segít a FreeSzfe Egyesületnek, így néhány tantermet ajánlott fel budapesti, belvárosi campusán – írja a Magyar Nemzet.

„Ezeket a termeket filmes hallgatóink fogják használni, illetve néhány új, induló kurzusunk helyszínei is lesznek idén szeptembertől. Ezen kívül a CEU Konferenciaközpont és Kollégium magas színvonalú kollégiumi szobákat biztosít hallgatóinknak, illetve próbatermet színházi képzéseinknek” – sorolták a Soros György egyeteme által felajánlott segítséget. Megjegyezték, enélkül nem tudnák elkezdeni a következő félév oktatását, sőt, a FreeSzfe Egyesület első tanévét sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!