Azért a víz az úr

2018.06.19. 07:26

Súlyos kompbaleset történt Indonéziában, 49 ember eltűnt

Tizennyolc embert sikerült kimenteni a vízből.

A baleset az iszlám böjti hónapot, a ramadánt záró ünnep idején történt. Helyi idő szerint hétfő este süllyedt el a komp az indonéziai Toba-tavon, a balesetben 49 ember eltűnt – közölte kedden a helyi rendőrség.

A fából készült komp hatvanszemélyes volt, de nem tudni, hogy hány utast szállított, mivel nem készült lista róluk. Az első hírek arról szóltak, hogy mintegy nyolcvanan utaztak rajta, néhány tucat motorkerékpárral együtt. A katasztrófavédelmi hivatal szerint az utasok száma 70 és 130 között lehetett.

Féltucatnyi hajóval keresik az eltűnteket, de a mentést nehezíti az, hogy az erős szél kétméteres hullámokat korbácsolt fel, és erősen esik az eső. Mindenesetre tizennyolc embert sikerült kimenteni a vízből.

Az Észak-Szumátrán lévő 1145 négyzetkilométeres – a Balatonnál körülbelül kétszer nagyobb – tó népszerű a turisták körében. A Toba-tó vulkáni képződmény, a közepén egy nagy félsziget van.

A több mint 17 ezer szigetet számláló Indonéziában gyakoriak a kompbalesetek, és jórészt amiatt történnek, mert a hatóságok nem érvényesítik szigorúan a közlekedésbiztonsági előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!