jó hír mindenkinek

2018.08.06. 15:26

Százezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás

Ezen a héten 283 településen irtják a szúnyogokat az országos szúnyoggyérítési program keretében.

Mukics Dániel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője közölte: a szakemberek a Balatonnál, a Dunakanyarban, Budapesten a III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII. kerületben és Dunaújváros térségében pusztítják a vérszívókat.

Ugyanakkor a korábban elmaradt kezeléseket pótolják a Dráva mentén, Vas megyében, Szolnok környékén, a Csepel-szigeten és a Velencei-tó térségében is – tette hozzá.

Emlékeztetett arra: a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés 16 hete zajlik. Eddig 968 települést és Budapest kilenc kerületét érintette és összesen 550 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

A katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Továbbá az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést – közölte a helyettes szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!