frusztráción alapul

2020.04.21. 11:23

Szijjártó Péter: a migráció miatt folyik bosszúhadjárat Magyarországgal szemben

A külügyminiszter szerint az Európai Tanács belga elnöke, Charles Michel és az EU igazságügyi biztosa, a belga Didier Reynders a migráció miatt folytat bosszúhadjáratot hazánkkal szemben.

Budapest, 2020. április 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. április 21-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Szijjártó Péter a közösségi oldalán fejtette ki véleményét, miszerint Charles Michel egykori belga miniszterelnök kormánya (soraiban Didier Reynders akkori külügyminiszterrel) abba bukott bele, hogy megszavazta az ENSZ globális migrációs csomagját.

„Magyarország volt a leghangosabb és a leghatározottabb ellenzője a globális migrációs csomagnak. Mi hívtuk fel Európa figyelmét arra, hogy valójában mire is készült az ENSZ 2018 végén. Az akkori belga koalíciós kormány amiatt szakadt szét, hogy pártjai nem tudtak megállapodni a migrációs csomag ügyében képviselendő álláspontról. Ez a bukás azóta is frusztrálja Charles Michelt és Didier Reynderst, támadásuk Magyarország ellen tehát személyes indíttatású és frusztráción alapul” − írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.109743703851522/159526045539954/?type=3&theater

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!