Járvány

2020.05.04. 09:42

Szijjártó Péter: újabb átkelő nyílt meg a magyar-szlovák határon

A külügyminiszter Facebook oldalán jelentette be, hogy mától magyar és szlovák állampolgárok munkavállalási céllal Tornanádaskánál is használhat az átkelőt.

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy hosszú egyeztetések után ma újabb átkelő nyílt meg a magyar-szlovák határon, ezúttal Tornanádaskánál.

„Riz Gábor képviselőtársam több tucat, a térségében található település polgármesterének kérését tolmácsolta, amikor a tornanádaskai átkelő megnyitását kezdeményezte az ingázó munkavállalók és a környéken működő vállalatok számára. A szlovák hatóságokkal folytatott tárgyalások révbe értek, így ma reggeltől magyar és szlovák állampolgárok munkavállalási céllal, kishatárforgalomban ismét használhatják az átkelőt.

Szintén jó hír, hogy a közeli bánrévei átkelőt már nemcsak magyar-szlovák kétoldalú forgalomban használhatják a kamionok és teherautók, hanem cseh és lengyel szállítási célpontok esetében is” – írja bejegyzésében a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!